Onze beeldentuin gaat voor de derde keer open dit jaar! We hebben wederom 5 Zeeuwse kunstenaars gevonden die hun beelden willen exposeren.
De expositie zal plaatsvinden van zaterdag 1 mei 2021 t/m zaterdag 31 juli 2021 en is vrij toegankelijk op:
donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur. Op vrijdag- en zaterdagmiddag is ook ons terras open, mits dit weer is toegestaan.
Hierna staat meer informatie over de exposanten en een foto-impressie van het werk dat zij exposeren.
Jan Kettelerij
Jan (1952) studeerde aan de kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam, onder andere bij Arie Berkulin, John Blake en Jeroen Chabot. Hij is een bevlogen beelden kunstenaar die abstract ruimtelijk werk maakt. Hierbij zijn het landschap en natuurlijke vormen voor hem oneindige bronnen van inspiratie. Aspecten hiervan zijn duidelijk zichtbaar in zijn sculpturen en objecten.
Jan werkt zowel vrij naar eigen ontwerp als in opdracht van particulieren, scholen, gemeenten en bedrijven. In zijn sculpturen combineert hij vaak geometrische en organische vormen en brengt hij beweging en stilte in evenwicht. Lichtval is belangrijk voor hem omdat het een transformerend effect heeft. Hij werkt dan ook graag met albast, waar het licht mooi doorheen valt. Wanneer de lichtintensiteit verandert, zie je het sculptuur voor je ogen transformeren. Ook maakt hij gebruik van materialen als beton, hout, glas kunststof, metaal, RVS, papier en zelfs mosselschelpen.
Zie voor meer informatie: www.jankettelerij.nl
Frida van Overbeeke
Mijn hele leven heb ik getekend. Later ben ik ook gaan schilderen en nog weer wat later gaan beeldhouwen.
Eerst alleen steenhouwen maar later ben ik ook beelden gaan gieten in mortel en brons. Dat doe ik nu nog steeds, bijna altijd geïnspireerd door de mens.
Ik vind het leuk om u in de Beeldentuin van Hof van OOK beelden te laten zien in mortel. Ik werk altijd met aluminiumcement, dat heeft een mooie donkere kleur en is erg sterk. Beelden in mortel kunnen goed tegen vorst.
Voor beelden in brons, glaswerk en schilderijen kunt u op mijn website kijken of een afspraak met mij maken ze thuis te bekijken.
Zie voor meer informatie: www.fridainbeelden.nl
Berita Valk
Berita Valk werkt vooral figuratief in klei en was. Dier en mens inspireren haar om enerzijds strak en verfijnd te werken, met de nadruk op het lijnenspel of anderzijds juist spontaan om uitdrukking te geven aan een beweging of krachtige houding. Het uiteindelijke materiaal, brons, steenmortel of keramiek dient dit te versterken.
Bronzen beelden hebben haar voorkeur, maar steenmortel of giethars (neolith) houdt ook de grotere, monumentale, duurzame beelden bereikbaar voor een breder publiek.
Tevens maakt Berita portretten en beelden in opdracht.
De getoonde beelden zijn in gietharsbeelden, maar ook in brons te bezichtigen in Goes, evenals andere beelden van haar hand.
Zie voor meer informatie: www.beritavalk.nl
Frank Mabesoone
Frank beeldhouwt hobbymatig vanaf 2006. Tot 2014 volgde hij les via Kunst Educatie Walcheren. Vervolgens maakt hij deel uit van Beeldhouwgroep “De Steenloper” te Middelburg.
Hij werkt met de steensoorten Braziliaans speksteen, Albast, Marmer en Serpentijn. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn omgeving, soms ontstaat dit echter tijdens het beeldhouwen. Het bijzondere voor hem is om eeuwenoude stenen een nieuwe vorm te geven.
Zijn beelden kenmerken zich door hun robuustheid en zijn meestal figuratief. Ook het abstracte is hem niet vreemd.
In 2017 is hij daarnaast gestart met het maken van ijzeren figuren, voornamelijk dieren. Hiervoor gebruikt hij oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen, maar ook onderdelen van landbouwwerktuigen vindt u terug in zijn werk.
Zie voor meer informatie: www.frankmabesoone.com
Gerda Kramer
Ik maak assemblages van gevonden hout en geroest ijzer. Veel vind ik tijdens wandelingen, maar regelmatig krijg ik materiaal van mensen die weten wat ik maak. Dit materiaal blijft me boeien omdat het een restant is van een eerder bestaan. De uitdaging is om er opnieuw een ander bestaan aan te geven. Zo kunnen messen snavels worden en één roestig potje twee vleugels. Vaak dicteert het stuk hout of ijzer wat het moet worden. Dat kan alle kanten op gaan, dus werk ik in series. Elke keer een ander onderwerp.
Dit heeft inmiddels meerdere series opgeleverd. Bij twee daarvan, “Gedierte” en “Woonst” heb ik ook een fotoboek met bij de kunstwerken passende gedichten gemaakt. “Tuinvogels” is alweer de zevende serie en deze zijn te zien bij Hof van OOK. Hierbij is niet alleen de creativiteit maar ook de techniek van belang. Mijn werk is gemaakt met zorg, oog voor detail en humor.
Zie voor meer info: www.gerdakramer.nl