Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mindful & Creatief Workshopdag

25 september, 2022, 09:00 - 17:00

- €85,00
ZoemhoutZoemhout

De kans is groot dat je in je leven een stukje van je creativiteit en spelvreugde verliest. De doe – werk – en ernstige modus overheerst. Je staat deze workshopdag stil bij wat je innerlijk beweegt en je wint weer een stukje van jouw spelmodus terug. Om je speelse modus aan te zetten hoef je alleen de vraag te stellen: “Waar kan ik vandaag een beetje spelen?”

En wat blijkt; het bestaan zit vol potentiële spelsituaties. Dat kan van alles zijn: een bordspel, sport, dansen, muziek maken, geinen, schilderen, klooien, dingen uitproberen. Door kunstzinnig bezig te zijn kun je jezelf op een speelse manier uitdrukken en zichtbaar maken.

Daarom ga je ook aan het werk met verf en hout en maken we samen zoemhout; een klein houtje/latje dat je beschildert en waar je ook geluid mee kan maken. De materialen hiervoor zijn aanwezig en wij begeleiden je bij dit proces. Tijdens een dialoog is er ruimte om met elkaar in gesprek te zijn over waar jij kan spelen in het leven.

Het dagprogramma bestaat uit:

Ochtend: Ontvangst, Tai chi, Mindfulness, Meditatie, Inzicht-oefening
Biologische/vegetarische lunch
Middag: Zoemhout maken en uittesten, Dialoog, Afsluiting

Meer over Menno Smit en Erica Stuyfzand van Rbijblijven:
Rbijblijven staat voor wat de kern van onze activiteiten is: “ Met open nieuwsgierige aandacht bij de eigen directe ervaring te blijven en deze te verwelkomen.” Tijdens deze dag worden de principes van mindfulness uitgelegd en wordt er ingegaan op hoe je deze in het dagelijks leven kan toepassen om goed voor jezelf te zorgen en ruimte te geven aan de ander. We laten je kennis maken met mediteren. Je wordt begeleid in het aannemen van een juiste houding, zodat je jezelf kunt focussen op je lichaam en de adem. We beginnen de dag met Tai Chi. Deze bewegingsvorm zorgt voor ruimte om alledaagse ervaringen op een directe en praktische manier op te nemen en het harmoniseert je relaties met anderen. Klik hier voor meer informatie over Menno en Erica.

Meer over Marco & Larissa Paauwe van Hof van OOK:
Vanuit de visie dat de mens op de wereld is om zich zelf te ontdekken en ontwikkelen, willen wij bezoekers van Hof van OOK een inspirerend en/of ontspannen en gezellig verblijf bieden. Dit doen we o.a. door middel van het organiseren en faciliteren van allerlei activiteiten. OOK staat voor: Ontspanning, Ontwikkeling en Kunstzinnig. Kunstzinnig bezig zijn is jezelf uitdrukken en zichtbaar maken. Bezig zijn met wie jij echt bent en wat er van binnen “leeft” en dit leidt tot meer bewustwording. De beleving en het plezier van creatief bezig zijn, staan centraal in de workshops die wij zelf geven en dus ook deze workshopdag. Wij ‘ont-moeten’ je graag op Hof van OOK. Klik hier voor meer informatie over ons.

Deze dag is een samenwerking tussen Rbijblijven en Hof van OOK.
Prijs € 85,00 (incl. materiaal, uitgebreide lunch, drankjes, hapjes)
Maximaal aantal deelnemers: 10

Zin in deze dag?

Klik dan hier om je aan te melden via de website van Rbijblijven.

 

Gegevens

Datum:
25 september, 2022
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€85,00
Evenement Categorie:

Locatie

Hof van OOK
Dekkersweg 4
Lewedorp, Nederland 4456NT
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Rbijblijven
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
25 september, 2022
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€85,00
Evenement Categorie:

Locatie

Hof van OOK
Dekkersweg 4
Lewedorp, Nederland 4456NT
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Rbijblijven
Bekijk de site van Organisator