Laden Evenementen

« Alle evenementen

Weekendretraite Thuiskomen bij jezelf

14 juli, 17:00 - 16 juli, 15:00

- €245,00
Tai Chi 3Tai Chi 3

Een heerlijk weekend met rust, ruimte en mooie natuur op het landelijke geleden terrein van Hof van OOK. Even tijd voor jezelf, tot rust komen en voelen waar je behoefte aan hebt. Er is een programma met tijd voor ontspanning, ont-moeten, stilte, mediatie, mindfulness, yoga, tai chi en creativiteit en heerlijke biologische maaltijden en muziek. Alles in een ongedwongen sfeer. Deze dagen zijn een samenwerking tussen Rbijblijven en Hof van OOK. Mindfulness, meditatie, yoga en tai chi helpt je om thuis te komen bij jezelf en bij wat je in beweging brengt. Tijdens het creatieve blok ga je aan de slag met het verbeelden van je “innerlijke zelf”. Ontspannen bezig zijn vanuit je gevoel.

Mindfulness – meditatie – tai chi​

Een lang weekend volledig verzorgd stil te staan bij jouw ervaring in het hier en nu. Terug naar je lijf, ontspannen en voelen wat je in beweging brengt. Je maakt opnieuw contact met je eigen energie, hulpbronnen, behoeftes en verlangens. Om zo jezelf weer in beweging te brengen en in contact te staan met de ander. Tijdens de retraite bieden wij een programma aan met mindfulness, meditatie, yoga en tai chi. Deze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk met of zonder ervaring.

Creatieve blok

Door kunstzinnig bezig te zijn gebruik je de rechterhersenhelft, de kant van de verbeeldingskracht, originaliteit, intuïtie, inspiratie en in het nu zijn. En het geeft ook ontspanning. Je kunt kiezen uit twee workshops waar in je begeleid wordt in het maken van een totem of een lichtbaken. Bij de workshop totem ga je kleine schilderijtjes beschilderen met acrylverf. Het thema is “thuiskomen bij jezelf”. Bij de andere workshop ga je een eigen “lichtbaken” maken. Met het aanbrengen van kleuren, vormen en symbolen op een houten stam ga je weergeven waar jij voor staat of naar toe wilt. Beide workshops gaan over schilderen vanuit je gevoel en zo jezelf uitdrukken en zichtbaar maken. Je gebruikt acrylverf en schilderervaring is niet nodig.

Programma

Aanvang is op vrijdag om 17.00 uur op Hof van OOK. Na de maaltijd is de kennismaking en begint het programma met tai chi en meditatie. De volgende dag na het ontbijt op het Hof van OOK is er meditatie en mindfulness en na de lunch ga je creatief aan de slag. In de avond is er een kampvuur met muziek. Zondag na het ontbijt is er tijd om de tent op te breken en vervolgen we het programma. Om 14.00 uur ronden we het weekend af. Er is ruimte om het programma aan te passen aan je eigen behoeften.

Verblijf

Overdag ben je aanwezig op Hof van OOK. Met mooi weer is er voldoende ruimte in de boomgaard om te mediteren en voor yoga en tai chi. Binnen is er een atelier waar alle materialen aanwezig zijn om te schilderen en een ruimte voor meditatie en tai chi. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Geniet van een heerlijk ontbijt, lunch en diner. Meer informatie over de biologische maaltijden vindt u op de website van Rbijblijven.

Overnachten

Je kunt met een eigen tent of caravan verblijven op de kleine camping “Buitenhof” te Lewedorp, die tegenover Hof van OOK ligt op 5 minuten lopen (www.camping-buitenhof.nl). De overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De kosten van de camping zijn vanaf € 13,- per nacht. U kunt natuurlijk ook een B&B boeken of als u in de buurt woont thuis overnachten.

Zelf meenemen

Een yogamatje en eventueel een meditatiekussen. Gemakkelijke kleding, dekentje en een extra paar warme sokken.

Kom thuis bij jezelf, je bent goed zo.

Zin in deze dag?

Klik dan hier om je aan te melden via de website van Rbijblijven.

 

Gegevens

Begin:
14 juli, 17:00
Einde:
16 juli, 15:00
Kosten:
€245,00
Evenement Categorie:

Organisator

Rbijblijven
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Begin:
14 juli, 17:00
Einde:
16 juli, 15:00
Kosten:
€245,00
Evenement Categorie:

Organisator

Rbijblijven
Bekijk de site van Organisator