Knot bag vilten

Wie wil er nu geen originele, zelf gevilte tas? De Japanse knot bag is een tas met 2 ongelijke hengsels die je door elkaar “’knoopt” zodat je tas sluit. Het patroon is eenvoudig maar ingenieus!

In deze workshop begin je met het maken van een proeflapje. Daarna werk je met naaldvlies om een mal (van het patroon van de tas). Nadat je een goede basis hebt gemaakt en deze licht hebt gevilt, versier je de tas met wol en zijde naar eigen idee en ontwerp. Als je tevreden bent over je compositie dan start het viltproces. Met behulp van sop, warm water en wrijving zorg je ervoor dat de vezels van het naaldvlies, de wol en zijde in elkaar gaan zitten. Uiteindelijk krijg je na wrijven, rollen, kneden en gooien een stevig vilt. De finishing touch is het op de juiste manier openknippen van het vilt zodat je je tas kunt knopen.

De uiteindelijke maten van de tas zijn ca. 23 cm. hoog en 24 cm. breed, hengsel ca. 34 cm. Voor deze workshop heb je géén viltervaring nodig!!

Het materiaal voor een knot bag kost totaal € 25,00 p/p en bestaat uit een mal, naaldvlies, merinowol en zijde. Bij je aanmelding graag je kleurkeuze voor de basis (het naaldvlies) van jouw knot bag doorgeven. Je kunt kiezen uit de volgende kleuren: paars, licht blauw, blauw, geel, rood, groen, oranje of naturel.

Deze workshop wordt alleen op aanvraag gegeven. Houdt er rekening mee dat wij minimaal 14 dagen nodig hebben vóór de geplande workshopdatum, om het materiaal voor je in te kopen en de overige voorbereidingen te doen.

Deze workshop wordt gegeven door Jantine de Kuijper. Zij volgde een 3 jarige viltopleiding en heeft technisch leren vilten via cursussen en workshops bij (internationale) viltkunstenaars zoals Claudia Merkx (DE), Rachel de Weerd (NL), Marjolein Dallinga (CA) en Kristy Kun(US).

Enthousiast geworden? Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier. 

Workshop details

Type activiteit: Workshop

Workshopleider: Jantine de Kuijper

Duur: 3,5 uur

Prijs: € -,- (incl. materiaal)

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Aantal deelnemers: 6-8

Meenemen: 2 grote handdoeken, evt. een plastic schort, schaar met scherpe punt

Voor meer info: jantinedekuijper@ziggo.nl

Deze workshop wordt op aanvraag gegeven, op een middag in overleg.