Klim in je pen

U heeft altijd al het gevoel dat taal meer is dan spreken en luisteren?
U schrijft misschien al eens een gedicht of een verhaal?
Wilt u nog creatiever worden?
Een verhaal van deze tijd of juist uit het verleden schrijven of misschien wel een gedicht?

Kom dan naar de schrijfdag “Klim in je pen”. Deze dagcursus is bedoeld voor volwassenen die willen ervaren of schrijven bij hen past. Een schrijver kan niet zonder publiek; dat maakt schrijven in een groep interessant. We schrijven korte teksten en gedichten vanuit allerlei inspiratiebronnen. Ervaar dat schrijven leuk is, puzzelen is, herinneren is, fantasie is, beeldend is, delen is, spelen met taal is en dat je na deze dag zin in meer hebt.

We trainen vaardigheden zoals: waarnemen, associëren en verbeelden. Ervaring in schrijven is niet nodig, wel plezier hebben! De onderwerpen zijn steeds zo gekozen dat iedereen er wel iets over op kan schrijven. Zo kunt u in een ontspannen sfeer ontdekken waar uw talenten liggen en u ontwikkelt een eigen schrijfstijl door te kijken en te luisteren naar uw eigen teksten en die van anderen. Ervaar dat schrijven leuk is, dat je er plezier in kunt krijgen en dat schrijven spelen met taal is.

Op deze schrijfdag komt onder andere schrijven vanuit herinneren aan bod, gebruik maken van de zintuigen, vertellen en vertonen, dialoog schrijven en nog meer. En er zal in een aantal blokken gewerkt worden. Elk blok zal bestaan uit een stukje theorie en een schrijfopdracht. Na de schrijfopdracht worden de teksten gezamenlijk besproken. We zullen ook een gedicht schrijven, maar de nadruk ligt op verhalen.

Programma:
09.15 uur: Ontvangst met koffie/thee e.d.
09.30-12.30  uur: Schrijven met iets te drinken tussendoor
12.30-13.15 uur: Lunch
13.15-16.30 uur: Schrijven met pauze van 15.00-15.15 uur

Enthousiast geworden? Bekijk de agenda om te zien wanneer deze workshop plaatsvindt.

Workshop details

Type activiteit: Workshopdag

Workshopleider: Ester van Meurs

Duur: 1 dag, 9.30 – 16.30 uur

Prijs: € 99,-  p/p (incl. lunch, koffie/thee e.d.)

Zelf meenemen: schrijfwaar, tablet of laptop!

Aantal deelnemers: 6-8

Meer info over de workshopleider: www.lettervers.nl./Tel: 06-30253346