Scherp je zinnen

U heeft altijd al het gevoel dat taal meer is dan spreken en luisteren?
U schrijft misschien al eens een gedicht of een verhaal?
Wilt u nog creatiever worden?
Een verhaal van deze tijd of juist uit het verleden schrijven of misschien wel een gedicht?

Kom dan naar het weekend “Scherp je zinnen” en ervaar of schrijven bij je past. Dit schrijfweekend is bedoeld voor volwassenen die graag verhalen of gedichten willen (leren) schrijven. Misschien heb je ooit al eens iets geprobeerd, maar liep je vast of werd je onzeker waardoor je stopte en merk je dat het toch blijft kriebelen. Misschien heb je nog nooit geschreven, maar denk je er vaak over om het toch eens te gaan doen. Dan is zo’n schrijfweekend een eerste begin.

Het prettige van een weekend bezig zijn met creatief schrijven is dat je in een flow terecht komt, waar je nog een aantal weken in blijft zitten. Dat geeft mooie producten. Bij een schrijfweekend wordt bij sommige opdrachten in koppels gewerkt. Enthousiasmeer daarom een familielid of vriend(in) om mee te gaan. Dat geeft prachtige resultaten.

In een schrijfweekend is het onmogelijk om je te leren hoe je een roman schrijft of een schitterend essay in elkaar zet. Waar gaan we het wel over hebben en  wat gaan we oefenen om ervan te leren? Je leert je zintuigen te scherpen en in te zetten bij je verhaal. Je leert op ideeën te komen om te beginnen met een verhaal. Je gaat personages creëren en dialogen gebruiken. We gaan het onder andere hebben over vertellen en vertonen, perspectief, de plot, de beginregel, tijd, taalgebruik. Je ontdekt je eigen stijl en je favoriete genre. We zullen ook inspirerende verhalen en gedichten lezen van andere schrijvers.

Tijdens het weekend zal in een aantal blokken gewerkt worden. Elk blok zal bestaan uit een stukje theorie en een schrijfopdracht. We zullen af en toe een gedicht schrijven maar de nadruk ligt op verhalen. Aan het eind van het weekend heb je een verhaal gemaakt van tussen de 400 en 500 woorden.

Datum en tijd:

Zaterdag 29 juli 2023 van 9.30-16.30 uur (incl. lunch)

Zondag 30 juli 2023 van 10.00-15.30 uur (incl. lunch)

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 juli!

Enthousiast geworden? Bekijk de agenda om te zien wanneer deze workshop plaatsvindt.

Workshop details

Type activiteit: Workshop weekend

Workshopleider: Ester van Meurs

Duur: weekend, 2 dagen

Prijs: € 180- p/p (incl. materiaal, lunch, koffie/thee e.d.)

Zelf meenemen: schrijfwaar, tablet of laptop

Aantal deelnemers: 6-8

Meer info over de workshopleider: www.lettervers.nl/Tel: 06-30253346. Zie ook de website: schrijvenonline.org