Basiscursus didgeridoo spelen

Deze cursus zit vol!

Tijdens deze cursus leer je de basis van het didgeridoo spelen. Je leert de “basic drone”, het bekende basis geluid van de didge zelf te blazen. Daarnaast ga je aan de slag met een verdieping van de mogelijkheden waarbij aandacht wordt geschonken aan het gebruik van stem en ritmes en er is veel aandacht voor de circulaire ademhaling!

Het didgeridoo spelen met behulp van de “circulaire” ademhaling is een bijzondere ervaring, je bent doorlopend verbonden met de klank door middel van je doorgaande ademhaling en er kan een diepe rust ontstaan. Als je met andere mensen samenspeelt kan dit effect nog toenemen; helemaal opgaan in de klanken.

Een bijzonder “neveneffect” van het didgeridoo spelen is dat het een gunstige werking kan hebben op de spieren en het weefsel van de mondholte en het strottenhoofd. Als dit verslapt raakt kan je gaan snurken en/of krijg je last van slaapapneu. Door regelmatig didgeridoo te spelen kan dit geheel of gedeeltelijk verbeteren.

Voor de cursus heb je eigen didgeridoo nodig. Indien je deze nog niet hebt, kan je via Hof van OOK een goede starters-didgeridoo van bamboe bestellen.

Met deze cursus krijg je veel technieken en mogelijkheden aangereikt waar je thuis mee verder kan. Thuis regelmatig spelen is wel nodig om verder te komen.

Cursusdata:
Zaterdagmiddag 19-9, 3-10, 17-10 en 31-10 van 13.30-16.30.
Aanmelden kan voor 13 september via de agenda; kies de datum en meld je daar aan.

De cursus is bij voorkeur buiten, dus zorg voor voldoende warme kleding. Bij slecht weer speel je binnen.

Enthousiast geworden? Bekijk de agenda om te zien wanneer deze workshop plaatsvindt.

Workshop details

Type activiteit: Cursus

Workshopleider: Laurens Suurmond

Duur: 4 x 3 uur

Prijs inclusief didge: € 106, p/p (wij kopen een bamboe digeridoo voor je in)

Prijs zonder didge: € 90,00 p/p (je neemt zelf een didgeridoo mee)

(koffie/thee/sap e.d. is bij de prijzen inbegrepen)

Aantal deelnemers: 6-8

Meer info over Laurens: www.ecoaarde.nl