Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Woonkussen vilten

11 augustus, 2022, 12:00 - 18:00

- Aanmelden niet meer mogelijk
Kussen viltenKussen vilten

VILT JE EIGEN, ORIGINELE WOONKUSSEN

Kom gezellig een dagje vilten. Lekker bezig zijn met je handen en de zachte merinowol in allerlei kleuren. Even alles loslaten en ontspannen creatief bezig zijn!

Een zelf ontworpen en gevilt (woon)kussen is een eye-catcher in je interieur of buiten op je terras. In deze dag-workshop krijg je de kans zo’n uniek kussen te maken!

We starten met koffie en thee en een korte introductie en uitleg over het viltproces. Daarna begin je met het maken van een proeflapje om de magie van het vilten te ervaren. Vervolgens ga je aan de slag met het maken van een ontwerp voor je kussen van 45x45cm. Dit ontwerp werk je uit op een basis van naaldvlies (dun vlies van 100% wol) die je versiert met vezels van merinowol, viscose en zijde.

Na de pauze ga je starten met het viltproces. Met een mengsel van warm water en zeep wrijf je in eerste instantie de wol, viscose-en zijdevezels voorzichtig vast op de basis van naaldvlies. Daarna begint het echte werk! Je gaat het werk rollen, draaien, kneden en zelfs gooien tot het een stevig geheel is en voldoende krimp heeft bereikt. Je oorspronkelijke ontwerp krimpt zo’n 25-30%. Als je lap vilt ongeveer 45×45 cm. groot is, is het 1ste deel van je kussen klaar.

Na een heerlijke lunch ga je, op dezelfde manier als in de ochtend, aan de slag met de tweede lap voor je kussen. Uiteindelijk maak je 2 lappen vilt naar eigen ontwerp. Beide lappen worden, als ze klaar zijn, goed uitgespoeld waarna ze moeten drogen. Voor de basis van je kussen kun je kiezen uit de kleuren: naturel (wolwit), geel, violet, groen, rood, oranje, lichtblauw, fel blauw. Je krijgt een instructie mee naar huis over hoe je het kussen thuis in elkaar kunt zetten en kunt afwerken m.b.v. naaimachine of mooie borduursteken. En het binnen-kussen bij de workshop inbegrepen!

Bijzonderheden:
– Zelf meenemen: schaar (normaal formaat), 3 oude handdoeken, evt. een plastic schort en als je die hebt, graag een centimeter.
– Bij aanmelding graag aangeven welke basiskleur je voor je kussen wil i.v.m. de voorbereidingen.
– Geen viltervaring nodig, wel noodzakelijk dat je fysieke inspanning met armen/handen kunt verrichten.
– I.v.m. de inkoop van materiaal, uiterlijk 14 dagen van te voren aanmelden (28 juli. 2022)!
– Maximaal 8 deelnemers.

Zin in deze dag, meld je dan snel aan!

Gegevens

Datum:
11 augustus, 2022
Tijd:
12:00 - 18:00
Kosten:
Aanmelden niet meer mogelijk
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Jantine de Kuijper
E-mail:
jantinedekuijper@ziggo.nl

Gegevens

Datum:
11 augustus, 2022
Tijd:
12:00 - 18:00
Kosten:
Aanmelden niet meer mogelijk
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Jantine de Kuijper
E-mail:
jantinedekuijper@ziggo.nl