Huurvoorwaarden

Corona
Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM tegen de verspreiding van het Coronavirus. Dit houd in dat u de 1,5 meter afstand moet handhaven. Omwille van de grootte van de ruimtes kunnen we groepen van maximaal 8 personen toelaten. Ook zijn er hygiëne-regels. Bij aankomst wordt u allen verzocht goed uw handen te wassen en/of deze te desinfecteren. Vóór en na het toiletbezoek wordt u verzocht uw handen te wassen en de toilet wordt na uw bezoek door ons gereinigd.  Wij verstrekken en gebruiken geen mondkapjes. Indien u deze wenst te gebruiken, graag deze zelf meenemen. Voorafgaand aan uw bezoek wordt de ruimte goed gereinigd en/of gedesinfecteerd en al het materiaal dat wordt gebruikt is vooraf schoongemaakt en/of gedesinfecteerd.

Huurperiode
U kunt een ruimte bij ons huren voor minimaal 3 aaneengesloten uren. Het huren van een ruimte voor 1 of 2 uur is dus niet mogelijk. De tijd die nodig is voor het inrichtten en opruimen van de ruimte moet binnen de huurtijden vallen. Overschrijding van de huurtijd wordt in rekening gebracht. Dit geldt voor alle ruimtes.

Definitief reserveren
Bij het reserveren van een ruimte voor een bepaalde dag en tijdsduur gaat u direct een betalingsverplichting aan, maar de factuur ontvangt u pas na de verhuurperiode en dient u dan te betalen. U krijgt wel een email van ons waarin uw definitieve reservering staat vermeld.

Een optie nemen
U kunt ook met een optie nemen op een ruimte voor een bepaalde dag en tijdsduur. Dit is zonder betalingsverplichting. Dit betekent wel dat Hof van OOK de optie kan beëindigen wanneer er voor dezelfde datum en tijdsduur een andere definitieve reservering komt of Hof van OOK de ruimte wil gebruiken voor een eigen activiteit. U wordt daarover geïnformeerd door ons en u kunt de reservering dan alsnog definitief maken of een optie nemen op een andere ruimte of andere datum. Als de optie niet conform onze huurvoorwaarden wordt afgezegd gaat u een betalingsverplichting aan. U bent zelf verantwoordelijk voor het controleren van uw optie-reservering en het tijdig afmelden ervan. Dit kan niet achteraf.

Opruimen en schoonmaak
Onze ruimtes worden schoon, opgeruimd en voorzien van het nodige materiaal aangeboden. Als hierin iets niet klopt, dient u dit bij aanvang bij Hof van OOK te melden. U dient de ruimte opgeruimd en schoon achter te laten. Dit houdt in: gebruikt materiaal terugzetten, opbergen of weggooien, evt. tafels en aanrecht afnemen en de vloer aanvegen.

Geluidsoverlast
Indien er gelijktijdig nog een ruimte is verhuurd of wordt gebruikt, dient u rekening te houden met de anderen, zeker qua geluid (vooral in de pauzes). Bijvoorbeeld; zachtjes praten en deuren tijdens de activiteiten zoveel mogelijk gesloten houden en opletten bij het gebruik maken van audioapparatuur dat deze niet teveel/hard geluid maakt.

Betaling
De factuur met het huurbedrag wordt achteraf verstuurd en betaald. Ook opties op reserveringen worden achteraf gefactureerd. Graag binnen 14 dagen betalen.

Annulering en annuleringskosten
Optie:
Bij een optie zal bij annulering tot vier weken voor de huurperiode niets in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen de vier en twee weken voor de huurperiode zal er 25% van de totale huursom in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen de twee en 1 week voor de huurperiode datum zal 50 % van de volledige huurprijs in rekening worden gebracht. U dient uiterlijk één week voorafgaand aan de datum van de optie-reservering te annuleren. Wanneer dit niet gebeurt zal u het totale huurbedrag verschuldigd zijn.

Definitieve reservering:
Bij een definitieve reservering zal bij annulering tot vier weken voor de huurperiode 25% van het totale huurbedrag in rekening worden gebracht. Bij annulering tussen de vier en twee weken voor de huurperiode zal er 50% van de totale huursom in rekening worden gebracht. Bij annulering minder dan twee weken voor de reservering zal de volledige huurprijs in rekening worden gebracht. Ook als u bent vergeten te annuleren.

Niet roken en brandveiligheid
In ons pand is een brandblusser aanwezig. Breng uzelf en anderen op de hoogte van de werking hiervan en de aangegeven vluchtroutes. Het is binnen verboden om te roken (ook e-sigaretten). Het gebruik van wierook, kaarsjes of waxinelichtjes is toegestaan. Dit dient te gebeuren in veilige houders en op een geschikte ondergrond. Wierook, kaarsjes en waxinelichtjes dienen ALTIJD onder toezicht te worden gebrand. Kaarsvet-, schroei- en brandvlekken of andere schade als gevolg van het gebruik van wierook, kaarsjes of waxinelichtjes dient direct gemeld te worden. Schade wordt op de huurder (diens verzekering) verhaald.

Deelname is op eigen risico
Hof van OOK is niet aansprakelijk voor eventuele verwondingen ontstaan tijdens de activiteit die de huurder heeft georganiseerd. De aansprakelijkheid ten aanzien van derden wordt niet gedekt door een verzekeringspolis van Hof van OOK. Huurders dienen zich hiervoor zelf te verzekeren. Hof van OOK aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor vermissing, ontvreemding, diefstal, verlies of beschadiging van materiaal dat toebehoort aan de huurder of dat betrekking heeft op de activiteit die de huurder organiseert.

Schade
De huurder van een ruimte is aansprakelijk voor elke schade die tijdens/door de activiteit wordt veroorzaakt aan het gebouw, erf, ruimte en inventaris/materiaal. Elke schade dient direct gemeld te worden bij Hof van OOK.