Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Knot bag vilten

7 augustus, 2021, 11:00 - 14:30

- Aanmelden niet meer mogelijk
Hof van OOK knot bagHof van OOK

Wie wil er nu geen originele, zelf gevilte tas? De Japanse knot bag is een tas met 2 ongelijke hengsels die je door elkaar “’knoopt” zodat je tas sluit. Het patroon is eenvoudig maar ingenieus!

In deze workshop begin je met het maken van een proeflapje. Daarna werk je met naaldvlies om een mal (van het patroon van de tas). Nadat je een goede basis hebt gemaakt en deze licht hebt gevilt, versier je de tas met wol en zijde naar eigen idee en ontwerp. Als je tevreden bent over je compositie dan start het viltproces. Met behulp van sop, warm water en wrijving zorg je ervoor dat de vezels van het naaldvlies, de wol en zijde in elkaar gaan zitten. Uiteindelijk krijg je na wrijven, rollen, kneden en gooien een stevig vilt. De finishing touch is het op de juiste manier openknippen van het vilt zodat je je tas kunt knopen.

De uiteindelijke maten van de tas zijn ca. 23 cm. hoog en 24 cm. breed, hengsel ca. 34 cm. Voor deze workshop heb je géén viltervaring nodig!!

Bij je aanmelding graag je kleurkeuze voor de basis (het naaldvlies) van jouw knot bag doorgeven. Je kunt kiezen uit de volgende kleuren: paars, lila, blauw, geel, rood, groen, turquoise of naturel. Je kunt je uiterlijk aanmelden tot 14 dagen (24 juli!) voor de geplande workshopdatum, zodat wij tijd hebben om het materiaal voor je in te kopen en de overige voorbereidingen te doen vóór de workshopdatum. Het materiaal voor een knot bag kost totaal € 20,00 p/p en bestaat uit een mal, naaldvlies, merinowol en zijde.

Deze workshop wordt gegeven door Jantine de Kuijper. Zij volgde een 3 jarige viltopleiding en heeft technisch leren vilten via cursussen en workshops bij (internationale) viltkunstenaars zoals Claudia Merkx (DE), Rachel de Weerd (NL), Marjolein Dallinga (CA) en Kristy Kun(US).

LET OP: Aanmelden kan tot en met 24 juli!

Gegevens

Datum:
7 augustus, 2021
Tijd:
11:00 - 14:30
Kosten:
Aanmelden niet meer mogelijk
Evenement Categorie:

Locatie

Organisator

Jantine de Kuijper
E-mail:
jantinedekuijper@ziggo.nl

Gegevens

Datum:
7 augustus, 2021
Tijd:
11:00 - 14:30
Kosten:
Aanmelden niet meer mogelijk
Evenement Categorie:

Locatie

Organisator

Jantine de Kuijper
E-mail:
jantinedekuijper@ziggo.nl