Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrije expressie

16 september, 2021, 21:00 - 17 september, 2021, 00:30

- Aanmelden niet meer mogelijk
Workshop Vrije expressie

Spelenderwijs creatief bezig zijn is verrassend, ontspannend en gaat om handelen vanuit je hart/gevoel.

Expressie is het uitdrukken van iets. Het ontstaat vanuit het innerlijk en is dus uniek en origineel. Door te spelen met kleuren, vormen en materiaal, ontwerp je iets nieuws, iets eigens. Het geeft dus iets weer van wie jij bent; waar je van houdt, wat je voelt, wat je bezighoudt of iets dat nog onbewust is. Vrije expressie heeft te maken met flexibel zijn en met in staat zijn te werken met je rechterhersenhelft. Dat is de hersenhelft van je verbeeldingskracht, originaliteit, intuïtie, inspiratie, onlogisch associëren, experimenteren en in het nu zijn. Vrij van verplichtingen en “moeten” en kiezen voor datgene dat bij jou past, goed voelt.

Soms ben je op in het ene vlak wel creatief, maar in het andere niet. Je creativiteit stimuleren is het stretchen van je geest en kan je helpen bij het in beweging komen (loskomen), nieuwe invalshoeken en ideeën opdoen en je helpen om je rechterhersenhelft meer te gebruiken. Samenwerking tussen beide hersenhelften is belangrijk om evenwichtig en flexibel in het leven te kunnen staan.

In de workshop krijg je meer informatie over creativiteit, de beide hersenhelften, inspiratie, intentie, expressie. Ook is er ruimte om te experimenteren. Daarna kun je een keuze maken uit een aantal abstracte opdrachten en één daarvan met acrylverf uitwerken op doek. Kennis, techniek en schilderervaring zijn niet nodig. Ik hoop dat jij ontdekt dat het gewoon leuk en fijn is om op een intuïtieve manier creatief bezig te zijn.

Meer over Larissa:
Intuïtief creatief bezig zijn vraagt om ontvankelijkheid en vertrouwen dat ideeën naar binnen stromen en dat je geleid wordt (inspiratie). Via jouw hand door “hogerhand” (Julia Cameron). Door intuïtief te werken ontstaat er iets waarvan ik de uitkomst niet weet. Elk creatief proces is daardoor voor mijzelf een verrassing, een nieuwe ervaring en ik zo leer ik spelenderwijs nieuwe dingen. Mede door op deze manier creatief bezig te zijn, heb ik meer zelfinzicht gekregen. Ik kan nu keuzes maken die beter bij mij passen doordat ik heb geleerd te vertrouwen op mijn gevoel/intuïtie. Dit is een manier van werken/handelen die ik ook toepas op andere gebieden in mijn leven en wil overdragen via deze workshop.

Gegevens

Begin:
16 september, 2021, 21:00
Einde:
17 september, 2021, 00:30
Kosten:
Aanmelden niet meer mogelijk
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Organisator

Larissa Paauwe
E-mail
info@hofvanook.nl
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Begin:
16 september, 2021, 21:00
Einde:
17 september, 2021, 00:30
Kosten:
Aanmelden niet meer mogelijk
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Organisator

Larissa Paauwe
E-mail
info@hofvanook.nl
Bekijk de site van Organisator